June 2006
SMTWTFS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
August 2006
July 2006

Archives

Friday, October 27th

The Storm hits HalmstadStorm
This is really cool!!! I´ve more photos in the Gallery
Derange on 10.27.06 @ 12:48 PM GMT+1 [more..] [No Comments]


Monday, October 16th

Fishing and a new watch!!


Category: Personal

Hi all,
It´s a new week!!
I was out fishing this weekend and caught 20 herring.
There are some photos in the Gallery. It was really funny and the weather was
awsome.

Today I bought this watch. I really like it!!!
Over and out

fight (40k image)Derange on 10.16.06 @ 05:15 PM GMT+1 [more..] [No Comments]


Friday, October 13th

Humm....


Category: Funny


Derange on 10.13.06 @ 07:53 AM GMT+1 [more..] [No Comments]


Thursday, October 5th

Till Er som saknar svunna tv-program..


Category: Retrokick

- A -
- Aborrsjön (tecknade filmer som visade hur livet i en sjö gick till)
- Agaton Sax
- Albert och Herbert (Sven-Åke Cederhök och Thomas von Brömsen. "Hebbe lille!" Kanske inte ngt regelrätt barnprogram? Men ett program som gillades av barn)
- Albin (med den stora mössan)
- Alfons Åberg
- Allan Redo (Privatdetektiv löser fall med hjälp av sin trogne medhjälpare Hund)
- Alla vi barn i Bullerbyn
- Anderssonskans Kalle
- Anita och Televinken
- Ap-kungen (Eller hette den Kung Markatta? Kinesisk tecknad film)
- Aron och Nora ( Farbror Aron och flickan Nora, troligtvis ett barnbarn, som hamnar i olika övernaturliga situationer. I ett avsnitt blir de jagade av en herrelös Volvo Amazon längs med öde vägar)
- Asterix
- Automan (Walter och Automan bekämpar brottslighet i staden med hjälp av en svävande boll kallad Cursor. Denna blåa boll kan rita upp saker åt Automan att använda)

- B -
- Babar
- Ballongen spricker! (Mamma och dotter i ett höghus. Huset såg först ut som ett dockhus. När huset sedan vändes på blev familjen i det levande!)
- Bamse (med vännerna Lille Skutt, Skalman och Katten Jansson)
- Barbapappa
- Barna Hedenhös
- Barnen från Uhlenbusch
- Barnen i Vulkan-byn (En serie som gick i "Sommarmorgon". Handlade om några barn från Nya Zeeland, som hamnade hos maorier som räckte ut tungan och hotade med vulkanutbrott...)
- Barnens bio (Sändes på söndagar och hade bl.a Hatte Furuhagen som programledare. Det visades olika filmer och serier, bl.a Mumintrollen. Det förekom också ett speciellt lejon i vinjetten)
- Barnjournalen
- Beatrix Potters sagovärld (balettdansande djur)
- Benny (Tecknat, om en pojke i stadsmiljö, som i varje program tog sig en promenad i vaggande stil och alltid mötte "dom tuffa grabbarna" likaledes vaggande och alltid utbristande: Titta, där kommer ju
-Beeenny! på bred stockholmska). (Tack för beskrivningen Hans!)
- Beppes godnattstund (Sigrid på pottan: "Fääärdig!")
- Beppes värdshus (Beppe m ett flygande hus. I slutet av varje avsnitt blev Beppe kastad i en pool av barnen?)
- Bernhard och Bianca
- Berta (Handlar om en maskin på en fabrik)
- Blommig falukorv
- Bod (Tant Frida, Bonden Kornström, Polis Koppar, Brevbärare Frank)
- Bogserbåten (Eta trampar av misstag sönder gamle Axels glasögon och "bogserar" honom hem)
- Bo Ko (Tecknad serie som ev hette Djurgården? Bo Ko hade en sköldpadde-kompis som hette Tage. "Vem är störst och vackrast i skogen? Jo, Bo Ko! Vem kan svinga träskon på logen? Jo, Bo Ko!")
- Bokresan
- Boktipset med Stefan Mälqvist ("Ni-na-ni-na-ni-na-na...")
- Bombi Bitt och jag (från 1968. Efter Piratens debutroman, med Stellan Skarsgård i sin genombrottsroll som Bombi Bitt. Redan då var han noga med sitt skådespeleri och tränade stenhårt på att lära sig skånska för att göra rollen så bra som möjligt. Bland andra skådespelare minns man Sigge Fürst som någon tysk lurendrejare, med sig hade han Margaretha Krook som "mutter Franskan").
- Bröderna Dal och de mystiska spektralstenarna / Brødrene Dal og spektralsteinene
- Bröderna Dal och professor Drövels hemlighet (1979. Bröderna Dal letar efter hemligheten...)
- Bröderna Lejonhjärta
- Bröderna Olsson (Med Uffe Larsson. Thomas "Orup" Eriksson gjorde signaturmelodin ("...är det så ni vill att vi ska bli en dag, så får ni faktiskt betala bra...") Det var innan han slog igenom som popartist. Hannes Holm och Måns Herngren var med. Pellejöns badade i industriavlopp och fick en spenatglass som tröst av den elake direktören! Bonden (Hannes Holm) odlade coca cola-burkar!)
- Bulleri bulleri bock (Thomas von Brömsen)
- Bumlingarna (handlade om något slags mullvadsliknande folk som bodde under jorden och samlade på saker som människorna kastade. Signaturmelodin gick: "Underjord, överjord, vi samlar på ting - vi samlar på saker som folk kastar kring")
- Busige Bill (Bråkstake med engelsk skoluniform och slangbella. Serien kan ha hetat Bill eller Busige Bill)

- C -
- Catweazle (handlade om en "misslyckad" trollkarl av något slag. Det var troligtvis av engelskt ursprung)
- Chocky (Engelsk serie gjord av Thames Television 1984. Serien är baserad på en roman av John Wyndham, som även skrev "Triffidernas dag". Handling: pojke vid namn Matthew får kontakt med rymdvarelse som gestaltar sig som ett ljussken - rymdvarelsens energicentrum. Varelsen pratar med en kvinnoröst. Matthew får en massa begåvningar av rymdvarelsen, och kan t ex plötsligt rita som en gud. Serien finns sedan ett antal månader tillbaka ute på video och DVD i England, och går att beställa från exempelvis www.blackstar.co.uk)
- Clairy Wikholm i mysybyxor lär ut saker till barn
- Clownen Manne (clown som pratade teckenspråk samtidigt som han talade. Han brukade äta en banan som han först skalade omsorgsfullt. Han cyklade på sin cykel som stod stilla med bara bakgrunden som rörde sig. Han hade med sig apan Coco som bara kunde tala teckenspråk. Man fick se samma svartvita stumfilm varje gång där dom åt melon och trillade i Djurgårdskanalen.)
- Colargol. Animerad dockfilmsserie. En björn som gillade att sjunga, men han hade usel röst. När han gick genom skogen blev han vän med några fåglar som presenterade honom för fågelkungen, som gav honom en magisk visselpipa. När han svalt pipan kunde han sjunga vackert. Visades troligen första gången 74-75.
- Company Pajas (Två mimande clowner som dansade omkring. En gång var de utklädda till möss i åtsittande dräkter och dansade runt en stor råttfälla)
- Cosmos (Handlade om två rymdvarelser, med Per Dunsö och Ola Ström)

- D -
- Dagar med Knubbe
- Daghemmet Rödmyran (Serie om ett dagis med teckningar av Cecilia Torudd - hon som b l a gör Ensamma mamman och Familjeliv i kamratposten)
- Daniel Doppsko ("Daniel Doppsko i Sålunda stad, doppar sin sko i jag vet inte vad. Vatten och vin och en dunk bensin - ååh vad min sko ska bli blank och fin". Så sjöng någon till denna tecknade kortfilm. Denna berättelse, som gick i kortfilmer, är grundad på Lennart Hellsings bok "Daniel Doppsko")
- De gåtfulla guldstäderna (Gick på TV 3 i slutet av åttiotalet. En tecknad serie där några personer letade efter guldstäderna som omnämndes i myter om inkaindianerna)
- Den flygande Kiwin (Serie från Nya Zeeland. En gammal veteranbil som kunde flyga. Elak gubbe ville ha bilen).
- Den lilla teatern
- Den olydiga ballongen
- Den stolta ankan (Programmet gick förmodligen någon gång i början av 80-talet och handlade framförallt om några barn på en båt i en studio, men det var en massa andra sidohistorier också. Det var lite musical-aktigt - barnen på båten sjöng mellan varven)
- Den tredje lyckan (Hästtjejer)
- Den vita stenen
- Det blåser på månen
- Det stora skogsäventyret (3 killar rymde hemifrån och bodde i ett ihåligt träd i en stor skog. De jagade och klädde sig så småningom i djurhudar. Originaltitel: "Brendon Chase", brittiskt. Sändes 1981 och 1990)
- Det susar i säven
- Det var en gång... (fransk tecknad tv-serie om hela världshistorien och framtiden)
- De vilda djurens flykt (Ett gäng vilda djur som tvingades fly från sin skogsdunge, då människan kom allt närmare med sina maskiner för att skövla skogen. Så drog de iväg tillsammans, för att nå ett naturreservat som "Padda" berättat att han hittat under en av sina långa resor...)
- Discotaket (med Stefan "Julius" Malmström)
- Doktor Krall
- Drackpack (teckand serie om tre killar som kunde förvandla sig till Frankenstein, varulv och Dracula, från Pernilla Wahlgrens julmorgon)
- Dr Doolittle (tecknad serie. Kunde prata med djur)
- Dr Snuggles
- Drutten och Jena
- Drömplanket (Ola Ström och Per Dunsö satt i varsin soptunna och filosoferade)
- Dumbo
- Du måste förstå att jag älskar Fantomen (han i badet med hunden Dulen. "Drunknar du blir det ingen efterrätt!")
- Dunderklumpen
- Dundermusen
- Dörren (Per Dunsö och Ola Ström var på vandring med en dörr som de då och då öppnade och klev in i)

- E -
- Emma (ritad figur från Gunilla Wolde. Stillbildsberättelse. Emma-böckerna/filmerna är i samma stil som Totte-böckerna/filmerna)
- Emil i Lönneberga
- En långtradarchaufförs berättelser
- En cell-sam historia (fransk tecknad serie som handlade om vår kropp. Science-fiction med riktig handling. Det utbröt krig mellan antikroppar och bakterier)

- F -
- Fablernas värld (Ugglan hette Jakob)
- Familjen Flinta
- Farbror Frippes skafferi (Martin Ljung öppnar burkar med filmer i. "Hjärteburken" med lilla Märta)
- Farbror Humpes levande trädgård (Gösta Linderholm spelade och sjöng tillsammans med barn och "strumpfiguren" Busige Erik, som bodde i gitarren. Programmen avslutades alltid med att de gick och matade den levande myrstacken)
- Farbrorn som inte vill va' stor
- Fem dagar med Lisa (Vardagsserie om fyraåriga Lisa och hennes familj. Följdes senare av ett par serier om hennes lillasyster Nina)
- Fem myror är fler än fyra elefanter
- Fimpen (Liten pojke blir uttagen att spela med svenska fotbollslandslaget. Magnus Härenstam som stjärnan i laget petas av den lille killen "Fimpen". Sveriges landslag medverkar också och Fimpen gör tunnlar på Ralf Edström)
- Finn (svensk serie om en blind pojke som hette Finn. I programmets början stod han på trappan och sa "Hej alla knorverutter!")
- Folk och rövare i Kamomilla stad
- Fragglarna (Doozrarna, Gooboo, Wembi, Wips, Skräphögen)
- Från A till Ö
- Från jorden till månen (Se Klotet)
- Fröken Ensam Hemma (Flicka som är hemma när hennes mamma går till jobbet. Flickan blir "fröken ensam hemma" och hennes rum fylls med krokodiler och annat som hon är rädd för. Hon bor i en jättestor gungstol som hon tar skydd av)

- G -
- Gammalt och nytt (Handlade om en leksaksaffär där Per Dunsö och Ola Ström bl.a var tomtar i skyltfönstret)
- Gastone (en hund på äventyr t ex bland pyramiderna)
- Goliat (stående inslag i Hajk)
- Graciela (Handlade om en liten flicka i Ecuador. B l a om hur hennes mamma blev sjuk)
- Granodlarna Wikmansson (julkalender med Clair Wikholm och C-G Lindstedt. Mkt flummig och skön om bohemer på skånska slätten)
- Grubbel-Gustav
- Gråben och Hjulben

- H -
- Hacke Hackspett
- Hajk
- Halvfem (samlingsnamn för barnprograms-halvtimmen/timmen)
- Halvsex (samlingsnamn för barnprograms-halvtimmen/timmen)
- Hattes godnattstund (med Hatte Furuhagen)
- Herkules Jonssons storverk (Julkalender från 1969, med bl a Tage Danielsson)
- Herr Barbalander
- Himmel och Pannkaka (En serie som handlade om ett par ungar, som höll till inne på en gård. Där hittar de ett röd- och vitrandigt flygplan som de börjar leka med...)
- Hjältar och monster på himlavalvet (handlade om myterna bakom stjärnbilderna; hur de fick sina namn etc.)
- Hugo och Josefin
- Humle och Dumle (Inslag i Go'morron Sverige. Två figurer i ett skafferi, som var ritade på hakor som filmades upp och ned)
- Huset Silvercronas gåta (Dottern till pappan: "Åh pappa, du tänker bara på kapitalet!")
- Håhåjaja och alla världens olyckor (Ritberättelse av Gunnel Linde om tre nallar som träffas efter att ha kommit bort från sina ägare)

- I -
- Ika i rutan

- J -
- Jakob Dunderskägg (Familjen Fimpel får en annorlunda barnvakt när f.d sjömannen Jakob Dunderskägg (Janne Carlsson) tar anställning hos dem)
- Jalle, Julle och Hjulius
- John Blund
- Joelbitar (handlade om en mongoloid pojke)
- Jon i stolen/Jon på en stol
- Jul hos Julofsson (med Ulf Brunnberg i snygg nattmössa. "Ville, Valle och Viktor" visades genom nyckelhålet till en garderob?)
- Julia och nattpappan (från 1972, efter en bok av Maria Gripe)

- K -
- Kajsa Kavat
- Kalimero (den svarta kycklingen med äggskal på huvudet)
- Kalle och chokladfabriken
- Kalle Vrånglebäck (svart-vita stillbilder i slutet av 70-talet. Programmet började med Beatleslåten Obla di Obla da)
- Kalles jul
- Kalles klätterträd
- Kapten Zoom (Galaxer i mina braxer! Som kapten såg vi Anders Linder. Kapten Zoom kommer till jorden för att ta reda på hur vi människor lever i vår vardag. Han får bo hos en kvinna med mörkt hår som kan besvara alla hans frågor)
- Karius och Baktus
- Karl-Bertil Jonssons julafton
- Karlsson på taket
- Katitzi
- Katten Gustaf
- Kemi (Man fick följa en liten nigeriansk femårig flicka i hennes vardagsliv)
- Klotet (Programledare var Tage Danielsson och Ulla Danielsson. Det handlade om Andersson i nedan som bodde på månen och hade direktkontakt med Tage, och genom honom fick reda på hur saker och ting fungerade här på jorden. )
- Kolja och Persilja (Två skådespelare som kallade sig för Kolja och Persilja. De hade en vagn som de släpade runt sitt bagage på. De for runt till olika platser. Själva rekvisitan var enkel. Man fick själv föreställa sig var de var nånstans. Kolja spelades av Thomas von Brömsen)
- Krakel Spektakel och Kusin Vitamin
- Kroppen!
- Kråkguldet
- Kullamannen
- Kung Markatta (Tecknad film om en liten apa bland persikor)

- L -
- Landet Narnia
- Lassie
- Lenas låda (leddes av Lena Söderblom)
- Lilla Anna och Långa Farbrorn
- Lilla Blå
- Lilla Sportspegeln
- Lilla tvåan (finskt barnprogram)
- Lill-Strumpa och Syster Yster
- Linus på linjen
- Loket Ivor (en serie om ett lok i början av 60-talet)
- Loppa (Kalle Vrånglebäcks lillasyster som fick en egen serie. Svart-vita stillbilder)
- Loranga, Mazarin och Dartanjang (Tigrar i ladan, giraff på sophögen mm. Spelade hockey i köket med sopkvastar och en torr gammal bulle)
- Lotta i Hallonby
- Lotta på Bråkmakargatan
- Lucky Luke
- Läs en bok ("Läs en boook!")
- Lördagsgodis (Filmvisning i en jättestor godispåse. Man fick bl.a se Stackarsramsor med Allan Edwall (Den stackars Lilla Manne, han skulle koka palt...) Den förste programledaren hette Gay Lundin sen tog Nisse (Robert Sjöblom) och hans sköldpadda Hjalmar över ruljangsen)

- M -
- Madicken
- Magister Flykt
- Mats och Marie (tecknat om två syskon. "Se här kommer vi tillsammans! Här är Mats - och här Marie...!")
- Mattis (handlade om en liten norsk pojkes vardag. T.ex när han fick en lillasyster, och när han låg på sjukhus)
- Matulda och Megasen (ja, det ska vara med U!)
- Mika (en samekille som letade efter sin ren i vinterlovsmorgon, och ropade i vinjetten: MIIIIKAAAA!)
- Mini-Kini-folket (utländskt program - dubbat eller textat som handlade om ett små-folk)
- Mio, min mio
- Misse och Moje
- Modiga Mindre Män (musiken skrevs av samma kompositör som skrev musiken till Kråkguldet och Kullamannen. Några barn/ungdomar kastade en träbit, typ en kompassnål på marken, och dit den pekade gick dom och fick vara med om läskigheter. Svarta Madam, ett spöke med en potta i handen stötte dom bl.a. på. Eller var hon i Stora skälvan??)
- Mumintrollet
- Mumlan
- Mupparna (Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fonzie the Bear, Gubbarna i logen, Svenske kocken, Animal - trummisen)
- Mästerdetektiven Kalle Blomqvist
- Mössen i filmarkivet (Arne Weise och Henrik S Järrel utklädda till möss visade film)

- N -
- Nalle Puh
- Narnia (se Landet Narnia)
- Nicke Nyfiken
- Niclas önskedjur (Handlade om Niclas som reste iväg med sin pappa, spelad av Rolf Knutsson, till en stuga ägd av den upptäcktsresande morbror Moppe. Där fanns en märklig maskin som om man hällde färg i den, visade filmer med olika djur)
- Nils Karlsson Pyssling

- O -
- Olyckan ("Jag är Olyckan, oledolyckan!")

- P -
-Paddington
- Pan Tau (Farbror med käpp och hatt. Gjorde han en speciell rörelse med käppen runt hatten så blev han liten!)
- Pappa Pellerins dotter
- Pellepennan och Suddagumman
- Pelle Svanslös
- Pepito (Pepito och hans kompisar lekte pirater i Italien (Sicilien, vid Etna närmare bestämt). Sen flyttade Pepito till Schweiz med familjen. Han mobbad i skolan. Senare hade han en romans med mobbarens syster)
- Peter Pan
- Piff och Puff i hönsgården (klassisk tecknad film)
- Pippi Långstrump
- Pippi Pelikan
- Planket
- Pojken med guldbyxorna
- Pojken som lånade ut sin röst (Handlade om Johan, en liten pojke med ovanliga förmågor. Johan spelades av en väldigt ung Olle Sarri)
- Privatdetektiv Kant (cynisk, gråmulen detektiv för de lite äldre barnen)
- Professor Baltazar
- På kurs med Kurt

- R -
- Rabalder (slarvigt tecknad galen hund)
- Rackarungarna (Ett gäng 50-talsungar som gjorde en massa bus. Amerikanskt, svart-vitt)
- Rasmus på luffen
- Regnbågslandet (julkalender troligen från 1970)
- Rickard Rättrådig (en tecknad film-serie om den kanadensiske gränspolisen Rickard Rättrådig som jagade den elake Snikne Ville. Denna tecknade filmserie var ett stående inslag under en period i ett program som hade Arne Weise som värd. Programmet hette troligen "Vår fantastiska värld")
- Ronja Rövardotter
- Rosa Pantern
- Rymdlarna (dessa varelser pratade inte med ord, utan med visslingar)
- Rädda Joppe - död eller levande! (liten pojke vars mjukismullvad försvinner på konstiga sätt hela tiden)
- Rödan och Blådan (En stor röd och en mindre blå lerfigur)

- S -
- Sagostunden
- Saltkråkan
- Sam och den förtrollade bollen (Pojken Sam hade en förtrollad boll (röd?) som skickade iväg honom på en massa konstiga äventyr (till andra världar?). Äventyren fick alltid en lycklig upplösning precis lagom i tid till att hans föräldrar (mamma?) kom hem. Slutknorren var alltid densamma. Hans mamma frågade honom: "Sam, vad har du gjort idag då" och Sam svarar "Ingenting särskilt."
- Sant och sånt (Staffan och Bengt)
- Scooby Doo
- Sesam (Groover, Ernie och Bert, Kakmonstret, Big bird)
- Signor Rossi (fanns med i Trazan och Banarne)
- Simon i ritlandet (Simon var en kille som klättrade upp för en stege och hamnade i ett land där allt var krittecknat)
- Skrivklådan (med Staffan Ling och Bengt Andersson. Barn skickade in manus som skådisar sedan spelade små pjäser av. Övriga skådespelare var Bert Åke Varg, Ingrid Wallin och möjligen någon mer. Den gjordes även som julkalender 1988 och då medverkade också Sissela Kyhle, Maria "Tjorven" Johansson och Göran Thorell)
- Skrotnisse
- Slas (berättar till tecknade bilder om sin barndom)
- Slumpen (en liten grön tecknad figur. Han var något slags djur med lite stor mage och en liten svans)
- Slödder ("Öppna ditt hjärta hos tant Bjärta" och "nyhetssändningar" med Anders Linder. Med Berglijot Arnadottir, Lena T. Hansson - de två som gjorde Urcellen Ellen - Tommy Körberg och Anders Linder)
- Smurfarna
- Snobben (tecknat)
- Snögubben (en engelsk tecknad kortfilm om en snögubbe som vill in i värmen och börjar smälta)
- Solstollarna (Ulla-Bella min sekreterare)
- Sommarflickan
- Sommarmorgon (I ett sommarlovsprograms-intro var det orange bakgrund och två st tecknade myggor som kom flygandes och satte sig på en lina/gren och flyttade sig närmare varandra hela tiden)
- Som vänner (Handlar om Kajsa. Samma huvudrollsinnehavare som i Bogserbåten - en koreansk flicka. En episod är när Kajsa åker med sin pappa och hans nya flickvän till Paris och en annan när Kajsas mamma som är busschaufför råkar köra på en gammal tant. Strax därpå får Kajsa blindtarmsinflammation och hamnar på sjukhus och i samma rum ligger Maria som visar sig vara den som mamman kört på...)
- Speldosan (gick runt 1978-1979)
- Spring för livet (från ett Julmorgon-program)
- Språka
- Spöket i garderoben (Ulla Danielsson (hon som gjorde Klotet med Tage Danielsson) ligger till sängs med brutet ben och har tråkigt. Då fantiserar hon ihop ett garderobsspöke som inte direkt är världens farligaste, fast han försöker)
- Spöket Laban (och Labolina)
- Stjärnhuset (julkalender 1981)
- Stora skälvan (Ett gäng ungdomar träffas på en båt. Där berättar de spännande historier för varandra).
- Storebror och lillebror (Se Bröderna Olsson)
- Stor och Liten (Kim Anderzon och Lottie Ejebrant som två omaka systrar)
- Stålmusen (tecknat)
- Super-Ted (en björn)
- Svarta hingsten
- Svenska Sesam (I introt var det barn som sprang på en strand och åt glass och till sist sprang hem till TV:n och slog på Sv. Sesam. "Jag slår kullerbytta nu, ta det lugnt i rutschbanan du" sjöngs det)
- Sverige runt
- Sångbåten (Per Dunsö och Ola Ström for omkring på en båt och gjorde musik, där fick man höra t.ex om Tyra i kassa fyra)

- T -
- Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin
- Tarzan
- Teatern i hatten och musiken i fickan (Staffan Wästerberg)
- Teskedsgumman
- The pling plong Show (Robban Broberg)
- Tin-Tin
- Tio Små negerdockor (med Cyndee Peters. Hon sjöng och berättade sagor tillsammans med några barn)
- Titta han flyger (kille med superkrafter)
- Toffelhjältarna
- Tom och Jerry
- Tom Sawyer och Huckleberry Finn
- Top Cat (tecknat)
- Totte
- Trasdockorna
- Trazan och Banarne (med Filmtajm. Bla visades Stålmusen och Dr. Doolittle (som kunde prata med djur), två tecknade serier)
- Trolltider
- Trolltyg i tomteskogen
- Trälarna
- Tummen (och hans mamma!)
- Ture Sventon
- TV-piraterna (De borrade hål i TV:n och gjorde lukt-tv. Sågs med 3 D-glasögon!)
- Tårtan

- U -
- Uppfinnarrock
- Upp med händerna! (Ett program som gick ut på att man skulle lära sig teckenspråket. Barn var skådespelare och kommunicerade med teckenspråk)
- Urcellen Ellen

- V -
- Varför är det så ont om Q ? (Hasse Alfredson läste ur sin bok om lille Pim, Q-hunden och boven med lettrosugen som stjäl alla bokstäver)
- Vi i femman
- Vildingarnas land (Pojke som hade en monsterskog i sovrummet efter att han gått och lagt sig. Stillbildssaga)
- Ville, Valle och Viktor (Jörgen Lantz (Björne), Anders Linder (Kapten Zoom) och Hans Wigren)
- Ville Vilddjur
- Vilse i pannkakan (Storpotäten - put-put-put...)
- Vägen till Gyllenblå

- W -
- Wombles (Animerade dockor. Mjuka djur med trekantiga, avlånga nosar. Hade ett fränt "W" som logga)

- Z -
- Zvampen

- Å -
- Åshöjdens BK
Derange on 10.05.06 @ 02:23 AM GMT+1 [more..] [3 Comments]


Wednesday, October 4th

Working the night shift


Category: Personal

Yheeaaa!!!
This is really cool! A lot of lightning and tunderstorms under
my shift. The hole sky was full of lightnings.
hmLightningStorm (4k image)
Derange on 10.04.06 @ 02:26 AM GMT+1 [more..] [20 Comments]


Added two new pictures!


Category: Site News

Added two new pictures from the Kick-off we had with work.
Check them out in the Gallery.
It was really fun and we had a lot of Beer.... :satisfied:
I´ll add some more pictures later.... :D
Derange on 10.04.06 @ 12:27 AM GMT+1 [more..] [13 Comments]